nieuws

Beloning van 25.000 euro voor gouden tip in Deventer Moordzaak

Beloning van 25.000 euro voor gouden tip in Deventer Moordzaak
Beloning van 25.000 euro voor gouden tip in Deventer Moordzaak © ANP
Stichting Oordeel Zelf looft een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip in de Deventer moordzaak. De stichting plaatste vandaag een advertentie in De Stentor. 
Dat meldt de krant zelf. De stichting, onder leiding van opiniepeiler Maurice de Hond, houdt zich bezig met het bevorderen van rechtvaardigheid en transparantie bij strafzaken. Ze bekostigt zelf de beloning. 
Stichting Oordeel Zelf gelooft dat Louwes onschuldig is. In de advertentie valt te lezen: '25.000 euro beloning voor de tip die leidt tot aanhouding en veroordeling van de echte moordenaar van weduwe Wittenberg. Beschikt u over informatie die de werkelijke dader aanwijst, neem dan nu vertrouwelijk contact op.' 

Deventer Moordzaak

In 1999 werd de toen 60-jarige weduwe Jacqueline Wittenberg uit Deventer vermoord. Daarvoor werd fiscalist Ernest Louwes veroordeeld. Op de blouse van Wittenberg werd dna-materiaal van Louwes aangetroffen. Hij werd veroordeeld tot twaalf jaar cel. In 2009 kwam hij vrij. 
Het bewijs tegen Louwes rammelde. In 2003 kwam de Hoge Raad al tot die conclusie, maar toch bleef de jurist vastzitten. De advocaat van Louwes, Geert-Jan Knoops, diende in 2013 een verzoek in om de zaak opnieuw te onderzoeken. Dat onderzoek loopt nog steeds. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.