nieuws

Van der Breggen kan leven met tweede plek: "Zilveren medaille is ook niet slecht"

Anna van der Breggen moest vanmiddag haar regenboogtrui, die ze vorig jaar kreeg na haar wereldtitel, afstaan aan landgenote Annemiek van Vleuten. De Zwolse wielrenner kon na afloop goed leven met hoe de wedstrijd verliep. Ze werd zelf nog knap tweede. "Een zilveren medaille is ook niet slecht. En eerste en tweede met de ploeg dat is het beste resultaat wat je kan hebben."
Van Vleuten ging met nog liefst 104 kilometer te gaan al in de aanval en wist een voorsprong vast te houden tot de meet. "Ik had al aangegeven dat ik dat een beetje ver zou vinden", zegt Van der Breggen met een glimlach. "Ik denk dat zij daar anders over dacht. Ja, dat is natuurlijk extreem lang. Het hing er natuurlijk allemaal vanaf wat er achter haar zou gebeuren, daar zat ik in een groepje. Dus in principe een ideale situatie."

Tips

Van der Breggen moet de trui dus afstaan aan Van Vleuten. Ze heeft echter geen tips om goed met het dragen van de trui om te gaan. "Daar heb je geen tips voor nodig hoor. Daar geniet je elke keer van als je hem aandoet en dat moet je denk ik vooral doen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.