Heracles Almelo verliest duel met twee gezichten bij AZ

Heracles Almelo heeft het uitduel met AZ verloren. In Den Haag was de eerste helft voor de thuisploeg en de tweede voor Heracles. Het verschil was dat AZ wel scoorde en Heracles niet: 2-0.
De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd en kreeg kansen via Idrissi, Boadu, Gudmundsson en Wuytens, maar zij scoorden niet. Merkel probeerde het aan de andere kant, zijn schot ging naast. AZ bleef gevaarlijk en vooral Idrissi was kansrijk. Blaswich stond echter zijn mannetje onder de lat.

Eenrichtingsverkeer

Het bleef ook in het tweede gedeelte van de eerste helft hetzelfde verhaal. Stengs, die al vroeg moest invallen, zag Blaswich zijn inzet over tikken. Kort voor de pauze raakte AZ laat en paal en Blaswich sloeg knap een schot van, opnieuw, Idrissi uit het doel. Heracles haalde de rust met de brilstand op het bord.

Doelpunt AZ

De eerste kans van de tweede helft was wel voor de Almeloërs. Kiormourtzoglou was dicht bij de openingstreffer, maar Bizot hield zijn inzet uit het doel. Aan de andere kant was het wel raak. Koopmeiners mocht aanleggen vanaf de stip, zag Blaswich de bal nog wel raken, maar het was het 1-0.

Kansen op gelijkmaker

Kort na de treffer was er al bijna de gelijkmaker, maar Dessers en Konings konden net niet bij een voorzet van Van der Water. Invaller Dos Santos probeerde het met een volley, maar opnieuw stond Bizot in de weg. Tien minuten voor het einde was ook Dessers dichtbij. Zijn inzet werd aangeraakt en ging naast.

Beslissing

De beslissing kwam er twee minuten voor het einde. Stengs kwam van rechts naar binnen en schoot hard binnen: 2-0. Daarna was het wel gedaan in Den Haag.

AZ - Heracles Almelo 2-0

1-0 Koopmeiners (55/strafschop)
2-0 Stengs (88)
Arbiter: Van Boekel
Geel: Pröpper, Wijndal, Breukers, Midtsjø, Merkel
AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Gudmundsson (Stengs/28), Boadu (Sugawara/75), Idrissi (Aboukhlal/82).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Cijntje/73), Merkel; Van der Water (Van der Water/73), Dessers, Konings.
Bekijk hier de andere uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie en hier de statistieken van de spelers van Heracles.