FC Twente Vrouwen in eigen huis niet langs vv Alkmaar

Fenna Kalma
Fenna Kalma © Orange Pictures
FC Twente Vrouwen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de eredivisie. Op sportpark Het Diekman speelden de Enschedese voetbalsters met 3-3 gelijk tegen vv Alkmaar.
Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Tommy Stroot, want na een klein kwartier leidde de thuisploeg met 2-0. Kalma zette Twente op voorsprong en Renate Jansen verdubbelde drie minuten later de marge. Koopman deed vervolgens wat terug voor Alkmaar, want zij zorgde na twintig minuten voor de aansluitingstreffer, 2-1. Peddemors herstelde in de eerste helft de marge door de 3-1 aan te tekenen.
Na rust kwamen de bezoekers uit Noord-Holland beter in de wedstrijd en dat leidde twintig minuten voor tijd in de 3-2 van Van Velzen. Twente gaf uiteindelijk de overwinning ook nog weg, want Bos zorgde nog voor de 3-3 en daardoor blijft Twente vijfde in de eredivisie.
Bekijk hier de andere uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie en hier de statistieken van de speelsters van Twente.