nieuws

Regen voorkomt brandstichting en explosie bij gemeentehuis Borne

Vanwege een forse regenbui lukte de ontbranding niet
Vanwege een forse regenbui lukte de ontbranding niet © GettyImages
Het is aan een forse regenbui te danken dat een 36-jarige man in juni het gemeentehuis van Borne niet heeft opgeblazen. De man uit Borne probeerde op het dak brandbare spullen en gas- en zuurstofbussen in brand te steken. Het natte weer voorkwam brand en een explosie.
De man wordt verdacht van poging tot brandstichting en het hebben van brandbommen. De molotovcocktails zijn bij een huiszoeking bij de verdachte gevonden.

Facebookbericht

De Bornenaar werd pas aangehouden toen hij een bekentenis op Facebook plaatste. Daarin schrijft de man dat hij met 'dertig euro aan brandstof geprobeerd had een kleine explosie te creëren bij het gemeentehuis en het volledig te laten afbranden'.
Het lijkt erop dat de Bornenaar meerdere conflicten heeft met overheidsinstanties, ook met woningbouwvereniging Welbions.

Rapporten

De man is geen onbekende van politie en justitie: hij zou een strafblad hebben van zo'n zeventien pagina's. De rechtbank besloot dat de 36-jarige onderzocht moet worden door zowel een psycholoog als een psychiater.

Die rapporten en conclusies worden op de volgende zitting behandeld. De rechtbank in Almelo heeft maandag bepaald dat de zaak in december verdergaat. Tot dat moment blijft de 36-jarige in voorarrest.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.