nieuws

Taakstraf voor hondenfokker uit Lettele voor verwaarlozen honden

De hondenfokker kreeg een voorwaardelijke celstraf en een taakstraf
De hondenfokker kreeg een voorwaardelijke celstraf en een taakstraf © Dierenbescherming
De in opspraak geraakte hondenfokker uit Lettele is veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. Ook is hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden, met een proeftijd van drie jaar, opgelegd en is het bedrijf van de 54-jarige man voor één jaar stilgelegd door de rechtbank.
Tijdens zijn proeftijd mag de man bedrijfsmatig geen dieren houden. Met deze straf wil de rechtbank voorkomen dat de man in de toekomst nog eens in de fout gaat als hij dieren houdt.
Bij de hondenfokker uit Lettele zijn in maart dit jaar tachtig honden weggehaald, nadat tal van misstanden aan het licht kwamen. De honden zaten in sterk vervuilde hokken, waren angstig en hadden ontstoken wonden. Ook hadden de dieren heupproblemen en zagen ze er slecht en onverzorgd uit. Bovendien hadden ze onvoldoende toegang tot schoon drinkwater.

Media-aandacht

De aandacht van de media vormt geen aanleiding om tot een lagere straf te komen. De advocaat had tijdens de zitting gevraagd om een lagere straf vanwege de aandacht in de media. Volgens de rechter heeft de man dit voor een groot deel over zichzelf afgeroepen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.