nieuws

ChristenUnie wil weten hoe Overijssel stikstofuitstoot verder gaat aanpakken

File op A1
File op A1 © News United \ Jack Huygens
Wat gaat Overijssel doen met het advies van de Commissie Remkes? Vorige week werd het rapport over de stikstofproblematiek in Nederland gepresenteerd en het advies van de commissie legt de provincies een grote rol op als het gaat om de aanpak van de problematiek. De Overijsselse fractie van de ChristenUnie wil weten hoe Overijssel het advies gaat oppakken.
Door het stopzetten van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) liggen veel (bouw)projecten al een tijd stil. De Commissie Remkes onderzocht de problematiek en maakte vorige week een aantal adviezen bekend. Zo moet de snelheid op rijks- en provinciale wegen omlaag en moet de veestapel inkrimpen. Ook moeten natuurherstellende maatregelen genomen worden. 

Maatregelen

De Overijsselse ChristenUnie wil van Gedeputeerde Staten weten welke stappen er nu genomen gaan worden en of daarvoor - als het nodig is - extra geld beschikbaar wordt gemaakt. Op korte termijn kan al een en ander gedaan worden zegt de fractie, zoals het versneld uitvoeren van natuurherstelmaatregelen. Maar ook voor de lange termijn is een goed plan nodig.
Verder wil de fractie dat duidelijk wordt welke wegen vlakbij natuurgebieden liggen en of het verlagen van de snelheid op deze wegen de moeite waard is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.