nieuws

Solar Team Twente in de problemen door beschadigd zonnepaneel

Het beschadigde paneel
Het beschadigde paneel © Solar Team Twente
Zonneauto RED E van Solar Team Twente is twee weken voor de start van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië flink beschadigd geraakt. Het zonnepaneel is onherstelbaar beschadigd.
"Een grote tegenslag voor de studenten, die de afgelopen anderhalf jaar keihard werkten aan het ontwerpen en bouwen van deze zonneauto. De oorzaak wordt momenteel onderzocht", schrijft het team.

Gevolgen

Ondanks dat de schade niet te herstellen is, kan er nog wel meegedaan worden aan de race. "Ons zonnepaneel heeft de beste cellen die er zijn, maar door de beschadiging kunnen we niet meer het optimale uit die cellen halen. We krijgen nu minder energie-inkomsten door de zon", vertelt elektrotechnicus Rob Kräwinkel.

Vertrouwen
Ondanks de tegenslag heeft het Twentse team nog volop vertrouwen. "We hopen dat we snel duidelijkheid krijgen over de situatie. Tot die tijd gaan we door met de voorbereidingen zoals gepland. Morgen staat er een nieuwe testdag op de planning", zegt technisch manager Sybren Wubs.

Bridgestone World Solar Challenge

Op 13 oktober staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, de prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt het Twentse solarteam ruim 3.000 kilometer dwars door de outback van Australië met zonneauto RED E.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.