nieuws

Dieven strippen meer dan twee uur lang complete BMW bij autodealer in Enter

De volledig gestripte BMW
De volledig gestripte BMW © Slag Auto's
Een opmerkelijk diefstal in Enter. Vier dieven zijn meer dan twee en een half uur bezig geweest om, in het zicht, een complete BMW te strippen. "De schade loopt op tot wel 35.000 euro", zegt Raymond Slag, eigenaar van Slag Auto's waar de diefstal plaatsvond.
Het alarm ging af, maar werd direct gesaboteerd. "Het zijn geen domme jongens. Ze weten precies wat ze doen. Ze waren met vier man, twee waren de auto aan het strippen, de andere twee reden af en aan om de onderdelen op te halen."

Camera's

Het hele voorval is vastgelegd op camera's. "Je ziet ze gewoon meer dan twee uur lang aan het werk, terwijl ons pand langs een drukke weg ligt. Voorbijgangers moeten dus iets gezien hebben, ze liepen met zaklampen rond."
De volledig gestripte BMW
De volledig gestripte BMW © Slag Auto's
De auto, een BMW 540 I, is een occasion van een jaar oud, met een waarde van honderdduizend euro. "Ik denk er nu wel over na om de andere duurdere auto's voorlopig binnen te zetten. De politie gaf ook al advies om meer verlichting met sensoren te plaatsen, zodat het dieven afschrikt."

Valse kentekens

Ondanks dat de dieven op camera te zien zijn, is het niet gemakkelijk te ontdekken wie het zijn. "Ze reden met valse kentekenplaten en zijn niet goed herkenbaar op camera."
Heb je iets gezien van de diefstal, of weet je meer? Meldt het bij de politie via 0900-8844.
De volledig gestripte BMW
De volledig gestripte BMW © Slag Auto's
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.