nieuws

Deventer opnieuw in de ban van autobranden: "Laat de politie vaker patrouilleren"

De uitgebrande auto aan de Hogestraat in Deventer
De uitgebrande auto aan de Hogestraat in Deventer © RTV Oost / Bart Kieft
Angstig, ongemakkelijk, verontrustend. Inwoners van de Deventer wijk Zandweerd reageren met zorgen op de vijfde nachtelijke brand in Deventer in korte tijd.
Aan de Hogestraat ging vannacht een Renault Mégane in vlammen op. Eerder waren auto's aan de Longoliusstraat en Kromme Kerkstraat én een camper in de wijk Oostrik aan de beurt. De politie gaat uit van brandstichtingen.
Ongemakkelijk en verontrustend, reacties op nieuwe autobrand Deventer

Niet veel verstand

"Triest", zegt een passant in de Hogestraat. Hij woont een paar straten verderop, is niet wakker geworden van de brandweer, maar schrikt als het al licht is van het auto-karkas. "De persoon die dit doet heeft niet veel verstand."
Angstig is de man niet, maar hij zou wel graag meer actie van de politie zien. "Ik zou willen dat ze hier in de buurt meer patrouilleren, dat zou al een heleboel helpen."

Geen woorden

De vuilnisophalers in de Hogestraat moeten de rood-witte linten aan de afvalbakken, vannacht door de politie aangebracht, losmaken. Hun werk gaat gewoon door. "Maar ik heb hier geen woorden voor", zegt een van hen. "Als mijn auto afbrandt, word ik gek."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.