Nieuws

Voorstel SP over behoud Soweco krijgt steun in Tweede Kamer

Soweco
Soweco © RTV Oost
Er gloort weer een sprankje hoop voor sociale werkvoorziening Soweco. Dankzij een voorstel van SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk moet staatssecretaris Tamara van Ark in gesprek met de zes gemeentes die willen stoppen met Soweco. Inzet: het behoud van de sociale werkvoorziening.
"De sociale werkvoorziening is een kwestie van beschaving", schrijft Tweede Kamerlid Van Dijk op Twitter. Zijn voorstel voor het behoud van Soweco kreeg voldoende steun in de Tweede Kamer. Daarmee kreeg Van Dijk het voor elkaar dat staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gesprekken moet gaan voeren met de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.
Soweco vierde in mei van dit jaar haar vijftig jarig bestaan. Een week later maakten de gemeenten bekend dat ze de stekker uit de sociale werkvoorziening willen trekken vanwege de oplopende tekorten in het zogeheten Sociale Domein. Het nieuws kwam bij de ondernemingsraad van Soweco aan als een klap in het gezicht. Ook de Raad van Commissarissen was onaangenaam verrast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.