Stefan wil diversiteit op de werkvloer bespreekbaar maken

Vandaag was het Diversity Day. Een dag die in het leven is geroepen om meer diversiteit op de werkvloer te creëren. Stefan van Rijs is één van de rolmodellen van deze dag. Hij heeft een lichamelijke beperking en werkt als communicatiemedewerker bij de provincie.

"Het is belangrijk om als organisatie een gevarieerde mix te hebben aan personeel, dit leidt ook tot betere resultaten op het werk", zo vindt Stefan. Hij heeft gekozen om een van de rolmodellen te zijn van Diversity Day, omdat hij zijn collega's met zijn verhaal bewust wil maken van diversiteit.

Hij merkt dat deze dag al invloed heeft. "Ik praat nu over onderwerpen met collega's waar ik het normaal gesproken niet zo snel over zou hebben en ik merk dat zij zich nu beter kunnen inleven." 

Toegankelijkheid
Door zijn lichamelijke beperking zit Stefan in een elektrische rolstoel. Het provinciehuis is heel toegankelijk voor Stefan, zo zijn er liften, is alles gelijkvloers en heeft hij zijn eigen aangepaste werkplek in plaats van een flexplek. Niet elke werkgever is bereidt om aanpassingen te doen voor zijn beperking. "Ik ben wel eens niet afgewezen, omdat een werkgever praktisch geen plek had." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
hiernumaals provinciehuis Zwolle beperking Nieuws
Deel dit artikel: