nieuws

Wie is de Vriezenvener die 30 jaar lang tienduizend euro per maand heeft gewonnen?

Ondernemer Johnny Hekkema uit Vriezenveen verkocht het winnende Staatslot
Ondernemer Johnny Hekkema uit Vriezenveen verkocht het winnende Staatslot © Johnny Hekkema
Hij begint zo langzamerhand een 'geluksmakelaar' te worden: Johnny Hekkema van boekhandel Bruna in Vriezenveen. Voor de derde keer is bij hem een lot gekocht waarop een grote prijs is gevallen. Dit keer gaat het om de hoofdprijs van de Staatsloterij: 30 jaar lang tienduizend euro per maand. 
Wie het lot heeft gekocht, kan de Vriezenveense ondernemer niet zeggen. Niet alleen omdat dat niet is toegestaan, maar ook omdat Hekkema het echt niet weet.

Vaste klanten

Al heeft hij wel een vermoeden. "Ik moet het natuurlijk hebben van mijn vaste klanten", zegt hij. "Dus de kans is groot dat de gelukkige winnaar iemand uit Vriezenveen is."
Het winnende lotnummer? BZ64048. Degene die dat lot heeft gekocht, heeft een jaar de tijd om zich te melden bij de Staatsloterij. Maar in het verleden heeft de winnaar zich ook weleens gemeld bij Hekkema zelf. "Eén keer gebeurde dat omdat die persoon niet wist dat hij naar de Staatsloterij zelf moest, omdat wij zo'n groot bedrag niet kunnen uitkeren."

Gebak

Maar soms komt de geluksvogel ook gewoon langs met gebak. "Dan zeggen ze: 'Johnny, dankzij jou heb ik die prijs gewonnen.' Dat is wel heel erg leuk. Maar natuurlijk gaan we daar altijd discreet mee om."
Het is de derde keer dat Hekkema een 'gelukslot' heeft verkocht. Eerder verkocht hij ook al een 1/5 Staatslot waarop een miljoen viel, en was hij ook de verkoper van het lot dat goed was voor de derde prijs in de Lotto.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.