nieuws

Salademaker oet Twente blijft Losser nog altijd trouw

Op de set bij de salademaker uit Twente
Op de set bij de salademaker uit Twente © RTV Oost
Vrachtwagens vol apparatuur, regisseurs en producenten. Vandaag waren ze allemaal aanwezig in het Losserse weiland van boer Hendrik. De reden? Er werd een reclame opgenomen van Johma, de bekende salademaker uit Twente. Met in de hoofdrol de werknemers zelf. 
Een flinke onderneming, erkent ook producer Arjan Oosterveer. "Wij kunnen mensen alles laten geloven. Als je ergens een bordje met Losser neerzet, kan je overal Losser van maken. Dus wij hadden het idee om het ergens anders te doen, waar ik een vliegtuig echt kan laten landen."
Johma blijft Twente trouw en blijft commercials in de regio opnemen

Meerdere locaties

Dat vliegtuig staat centraal in de nieuwe commercial en mag niet in het weiland van boer Hendrik landen. Voor die specifieke scène wijkt het team uit naar vliegveld Teuge, in de buurt van Apeldoorn. 
In Hongarije mag dat wel, weet Oosterveer. "Maar het was toch echt de bedoeling om het hier op de geboortegrond van Johma te doen. Dus toen werd het plan B. Iets ingewikkelder, maar net zo leuk. En met echte mensen."

Echte werknemers

Dat laatste werd heel letterlijk genomen, want dit keer waren de figuranten échte werknemers. Maar hoe kon je nou een rolletje bemachtigen in deze reclame? "Ze hebben me gewoon gevraagd", vertelt Liane Becker. Ze werkt al bijna dertig jaar bij de salademaker en dacht al snel 'waarom niet?'.
Terwijl bijna al haar collega's gewoon aan tafel zitten, krijgt Becker de opdracht om vrolijk te dansen. Een opvallende verschijning, dus. "Ik vind het gewoon hartstikke leuk en dan kom je ook nog een beetje in beeld. Dan kun je nog een keer zeggen 'kijk, dat ben ik!'" 
De commercial, inclusief burgemeester, werknemers en vliegtuig, is rond eind november op televisie te zien.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.