nieuws

Man uit Deventer aangehouden voor autobrand in de stad

Verdachte aangehouden voor autobrand in Deventer
Verdachte aangehouden voor autobrand in Deventer © RTV Oost / Bart Kieft
De politie heeft gisternacht in Deventer een 33-jarige man uit de stad aangehouden voor het aansteken van een autobrand aan de Hogestraat. De politie heeft de arrestatie vanwege het onderzoek pas vandaag naar buiten gebracht.
De brand werd rond half 4 's ochtends gemeld. De auto werd ondanks de inzet van de brandweer volledig verwoest door de vlammen. De verdachte is meteen na de brand aangehouden en zit nog steeds vast. Het onderzoek richt zich er nu op of de man betrokken is geweest bij de brand.
Het was de vijfde brand in twee weken tijd in de stad, waarbij sprake van brandstichting was. Eerder gingen al een schutting en schuur, twee auto's en een camper in vlammen op. De politie sluit niet uit dat de man hiervoor ook verantwoordelijk is, maar onderzoekt dat op dit moment nog niet.
Deventer heeft vaker te maken gehad met een golf van autobranden. In 2018 gingen tientallen auto's in vlammen op. Toenmalig burgemeester Heidema riep toen nog de hulp van inwoners van de stad in om de zaak op te lossen, maar dat leverde geen arrestatie op.

Opluchting

Volgens verslaggever Bart Kieft gaat er nu een zucht van verlichting door de stad. "We hopen dat daarmee eindelijk het probleem verholpen is", aldus inwoners. "Dat zegt meteen al iets over hoe hoog het de mensen zit, niet alleen de reeks van de afgelopen twee weken, maar ook de reeksen daarvoor", zegt Kieft. Deventenaren hopen dat de aanhouding een doorbraak in de zaak is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.