nieuws

Expeditie Oost: Neuzen in andermans spullen

Het aantal kringloopwinkels de laatste jaren flink gestegen. Ook in onze provincie. Komende zaterdag is het Nationale Kringloopdag, bedoeld om de branche nog meer bekendheid te geven. Expeditie Oost liet zich vandaag al rondleiden, door Kringloopwarenhuis Het Goed in Enschede.
Kringloopwinkels schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. Volgens Betty Witteveen van Het Goed heeft dat twee redenen. “Mensen vinden het soms zonde om dingen weg te gooien en wie zijn spullen naar de stort doet, moet daar tegenwoordig flink voor betalen”.

Oude serviezen

Bij Het goed is een ruim assortiment aan spullen te vinden. Van oude serviezen tot complete bankstellen. “Ik ben hier ooit binnengekomen als klant”, zegt Betty. “daarna werd ik vrijwilliger en nu ben ik in dienst”.

Aankleding

Betty houdt zich bij Het Goed met allerhande zaken bezig. Van de aankleding van het geheel tot een dienst achter de kassa. “Dat is het mooie aan dit werk. Je kunt je heel breed inzetten”.
Speurneuzen 
Komende zaterdag is het dus nationale Kringloopdag. “Ik hoop op veel belangstelling”, aldus Betty. “want wat is er nou mooier dan schat zoeken en speurneuzen tussen de oude spullen”.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.