nieuws

In beeld: man steekt middelvinger op en trekt rekening van inwoner Hellendoorn leeg

Wie is deze man?
Wie is deze man? © RTV Oost/ Onder de Loep
Hoe maak je duidelijk dat je lak hebt aan anderen? Deze onbekende man weet het wel: hij steekt zijn middelvinger op naar de bewakingscamera van een geldautomaat als hij met een gestolen bankpas pint.
Het gebeurde op 16 mei bij een geldautomaat in de Zaanstreek met de bankpas van een inwoner van Hellendoorn. De man neemt er meerdere keren geld op en trekt de rekening van zijn slachtoffer leeg.
tekst gaat verder onder de video

Nep sms'je

De crimineel is door oplichting aan de bankpas en pincode van een vrouw uit Hellendoorn gekomen. De vrouw kreeg op 15 mei een sms bericht van Rabobank Alert, waarin stond dat haar bankpas was verouderd en vervangen moest worden anders kwam die te vervallen.
Het berichtje was natuurlijk nep, net als de website waar het slachtoffer met het sms'je naartoe werd gelokt. Op de site gaf de vrouw gegevens die de criminelen aan haar bankgegevens hielpen en daarmee was het lot bezegeld. Op de rekening van het slachtoffer worden zelfs bankbetalingen teruggedraaid, zodat er meer kan worden opgenomen.

Tips

De man op de beelden neemt geld op in de Zaanstreek. Wie weet meer over hem? Een opvallende gouden ring kan een aanknopingspunt zijn. Bel de politie als je weet wie dit is.
- Bel meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Hellendoorn een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier van de politie
- Wil je liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.