nieuws

Weg tussen Bathmen en Holten gaat tien dagen dicht wegens aanleg rotonde

Omwonenden hebben er lang op gewacht, maar de komende tien dagen wordt hun geduld beloond: er komt een rotonde in de N344 bij Bathmen.
Verhoudingsgewijs gebeuren er veel ongelukken op de weg ter hoogte van de buurtschap Oude Molen. "Veel met blikschade", weet omwonende Mees Struijs. "Maar er zijn ook dodelijke slachtoffers te betreuren geweest."

Hesjes en staaflampen

De bewoners van een huis dat pal aan de kruising staat hebben hesjes en staaflampen onder de carport liggen. "Als er iets gebeurd is, kunnen ze gelijk het verkeer regelen. Vooral 's avonds en 's nachts is dat prettig voordat de politie er is."
Enkele jaren geleden werden al maatregelen genomen om de veiligheid van de kruising te vergroten. Maar nu is het dan eindelijk zover en wordt een rotonde aangelegd. Maar dat is volgens Struijs zeker niet de enige maatregel die de situatie zal verbeteren.

'Zeker voordelen'

"Het wordt ook een vijftig kilometer-zone. Dat is ook een belangrijke ingreep hier. Er mag nu tachtig gereden worden, maar veel mensen houden zich daar niet aan. Als hier vijftig het maximum wordt, zal dat zeker voordelen hebben."
De werkzaamheden zijn al bezig, maar vanavond om zeven uur gaat de weg helemaal dicht. Als alles volgens planning verloopt, gaat de weg maandag 14 oktober weer open.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.