nieuws

Opluchting Solar Team Twente: schade aan zonneauto minimaal

Het beschadigde paneel
Het beschadigde paneel © Solar Team Twente
De schade aan zonneauto RED E van Solar Team Twente blijkt mee te vallen. Het verlies aan energie-inkomsten van het zonnepaneel is minimaal en een stuk minder groot dan gevreesd werd. Het team laat weten dat het nog altijd het volste vertrouwen heeft in een topklassering tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië, die op 13 oktober start.
Deze week werd bekend dat de zonneauto in Australië beschadigd is geraakt. Het zonnepaneel zou zelfs onherstelbaar beschadigd zijn. Een grote tegenslag voor de studenten, die de afgelopen anderhalf jaar keihard werkten aan het ontwerpen en bouwen van deze zonneauto.
De schade is echter te overzien, laat het team vandaag weten. Het hele zonnepaneel functioneert nog uitstekend, slechts een klein deel ervan (2 procent) is licht, maar blijvend beschadigd door brandplekken. Bovendien heeft de beschadiging alleen effect (-1 procent) op de energie-inkomsten van het paneel wanneer de zon heel laag aan de hemel staat.
Het team heeft voldoende tijd ervoor te zorgen dat een dergelijke beschadiging niet nogmaals ontstaat tijdens de race. Er zijn maatregelen getroffen.

Vertrouwen

De spirit binnen het team is nog altijd goed. "Het team laat zich ondanks de tegenslag niet kennen en heeft vertrouwen in de zonneauto. Op zondag 13 oktober verschijnt Solar Team Twente vol goede moed aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge 2019", zo laat het team weten.
De Bridgestone World Solar Challenge is een prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt het Twentse solarteam ruim 3.000 kilometer dwars door Australië. De challenge kent drie verschillende klassen. Solar Team Twente doet mee in de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.