Buurtbewoner na aanval op sportschool Losser: 'Ik herkende geluid van een vuurwapen'

Regelmatig weerklinkt het geluid van vuurwerk in de Smitsbreeweg in Losser, maar afgelopen woensdag klonk het volgens een van de omwonenden van de sportschool De Sport Fabrik in Losser duidelijk anders. Een van de buurtbewoners: "Ik heb in het leger gediend en herkende meteen het geluid van een vuurwapen. Ik heb daarom meteen naar het tijdstip gekeken, voor het geval de politie later aan de deur zou komen."

Het is het gesprek van de dag aan de rand van Losser. Vier kogelgaten in meerdere ramen van de sportschool, kogelhulzen en het wapen op de grond naast het gebouw als stille getuigen van het vuurwapengeweld de avond ervoor.

De buurt werd later op de avond opgeschrikt door enkele knallen. Tot dusver niet heel bijzonder, want er zijn wel vaker knallen te horen. Maar, de volgende ochtend werd duidelijk dat onbekenden met kogels de ruiten van de sportschool hebben doorboord.

Eenmalig?

Er wordt vooral gezocht op een antwoord naar die belangrijkste vraag: wat is de reden waarom de sportschool onder vuur werd genomen? En vooral: was het eenmalig of komen de schutters nog eens terug? 

Intussen doen allerlei verhalen de ronde door de buurt. Waarbij vooral het onstuimige verleden van de sportschool ter sprake komt. Nadat de vorige sportschool Olympic Gym failliet was gegaan, werd een doorstart gemaakt onder de naam De Sport Fabrik. De vorige mede-eigenaar kwam eerder in het nieuws op verdenking van onder meer drugsdelicten en het witwassen van geld.

De huidige eigenaar laat aan de deur van De Sport Fabrik weten dat dit verleden geheel los staat van deze affaire: "Het heeft er allemaal niets mee te maken. Dat staat helemaal los van elkaar. Voor de rest kan en wil ik er niets over zeggen en verwijs ik door naar politievoorlichting. De politie is hier momenteel binnen bezig met het onderzoek."

Forensisch experts

Even later komen de twee forensisch experts naar buiten en bergen hun onderzoeksmateriaal op in twee busjes. "We zijn hier klaar met het onderzoek", vertelt een van hen.

Er heerst nog altijd angst onder de buurtbewoners. "Normaal gesproken ga ik hier dagelijks vroeg in de ochtend sporten, maar dat doe ik de komende tijd maar even niet", zo vertelt een van hen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Losser Nieuws
Deel dit artikel: