nieuws

Begroting FC Twente omhoog, meer ruimte voor spelers

FC Twente
FC Twente © Pro Shots
 FC Twente heeft de begroting voor dit seizoen opgekrikt met drie miljoen euro. Door financiële meevallers is er iets meer speelruimte voor de club, al blijft het tekort voor komend seizoen ook drie miljoen euro.
Dat zei algemeen directeur Paul van der Kraan bij de presentatie van de jaarcijfers over het seizoen 2018/2019. Door de verhoging van de begroting heeft FC Twente komende winter (er zal een linksback moeten komen red.) nog wat ruimte om iets te doen op de transfermarkt en kan het ook in de onderhandelingspositie met aflopende contracten meer op tafel leggen. Ook op de burelen wordt het personeelsbestand uitgebreid. 

Meevallers

De grootste meevaller is de schikking die is getroffen met de Argentijn Matthias Bunge, de makelaar van voormalig Twente-speler Jesus Corona. Verder heeft Twente nog geld ontvangen van Ajax, dat door het bereiken van de groepsfase van de Champions League met Hakim Ziyech nog een bedrag moest overmaken naar De Grolsch Veste.

Inkomsten moeten omhoog
Er wordt voor dit seizoen gerekend op een verlies van zo'n drie miljoen euro. Volgend seizoen mag het negatieve resultaat nog maximaal vijf ton zijn, zo heeft de club zichzelf opgelegd. "Aan de kosten-kant kunnen we niet veel meer doen. De inkomsten zullen structureel omhoog moeten", stelt Van der Kraan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.