nieuws

Celstraf en tbs voor 'gevaarlijk seksueel gestoorde' Enschedeër

Celstraf en tbs voor 'gevaarlijk seksueel gestoorde' Enschedeër
Celstraf en tbs voor 'gevaarlijk seksueel gestoorde' Enschedeër © eigen foto
Een verstandelijk beperkte man (28) uit Enschede is veroordeeld tot anderhalf jaar cel en tbs met dwangverpleging omdat hij de dochter (13) van zijn huurbaas probeerde aan te randen. De man viel daarnaast een buurvrouw lastig door zichzelf in haar bijzijn te bevredigen.
De 28-jarige is gevaarlijk seksueel gestoord, concludeerden gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum. Meerdere medewerksters van de reclassering en een psychologe braken uit angst voor de man gesprekken af. 

De man was vorig jaar de slaapkamer van de 13-jarige binnengedrongen en probeerde haar aan te randen. Het meisje wist haar vader te waarschuwen door hard te gillen. Die zette de man het huis uit en belde de politie.

Uitzicht vanaf balkon

Dat ging niet makkelijk, de Enschedeër verzette zich hevig en vernielde ook nog een ruit. Na zijn aanhouding deden meerdere vrouwen aangifte. Onder wie een barvrouw en een vrouw die geconfronteerd werd met zijn ontblote geslachtsdeel toen ze op het balkon zat. 

Met de aanhouding van de Enschedeër werd ook een inbraak van ruim tien jaar geleden opgelost op basis van een DNA-match. Hij had zich toen verwond aan glasscherven in de woning in het Friese Sneek. 

Zesduizend euro

Het vonnis van de rechtbank is gelijk als de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden. De 28-jarige moet ook ruim zesduizend euro schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffers.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.