nieuws

Eerste Sustainability Week in Enschede: "Welk verhaal zit er achter het shirtje dat ik nu snel koop?"

De Dutch Sustainable Fashion Week werd al georganiseerd in onder meer Amsterdam, Den Haag en Zwolle. Maar dit jaar is ook Enschede aan de beurt. Een week waarin duurzaamheid, vooral omtrent kleding, centraal staat.
Het doel? Dat weet organisator Sofie van der Stelt precies. "Ik hoop mensen meer te laten nadenken over het shirtje dat ze kopen in de winkel. Welk verhaal zit er bijvoorbeeld achter die kleding." De hele week worden er in Enschede allerlei activiteiten georganiseerd. Van een duurzaamheidsmarkt tot een kledingruil en van lezingen tot een duurzame winkelroute. 
Vandaag werd de duurzaamheidsweek afgetrapt met het nabootsen van een sweatshop. Saxion-studenten zitten twaalf uur lang achter een naaimachine om te ervaren hoe het is om in een kledingfabriek te werken. Tijdens deze lange werkdag krijgen ze maar twintig minuten pauze. 
Waarom doen studenten hier vrijwillig aan mee? Eva wil laten zien dat de huidige kledingindustrie moet veranderen. "Mensen uit de kledingfabriek moeten betere werkomstandigheden krijgen." Ook studente Lisa heeft haar eigen reden. "Ik vind duurzaamheid en bewustwording belangrijk. Voor mezelf, maar ook voor andere mensen."

Sustainability Week

De Sustainability Week Enschede wordt georganiseerd door de Universiteit Twente, Dutch Sustainable Fashion Week, A.S.V. Taste (studentenvereniging) en ARISE. Tot en met 11 oktober vinden er door heel Enschede verschillende activiteiten plaats.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.