nieuws

Zevenjarige vriendinnen kopen bloemen voor eenzame ouderen in Zwolle

De zevenjarige Louise Edskes uit Zwolle bedacht samen met haar vriendinnetje Anouk van Olst een plan om vandaag iets leuks te doen voor eenzame ouderen. En dat plan voeren ze vanmiddag uit door 101 bloemetjes uit te delen aan ouderen in woonzorgcentrum de Havezate in de wijk Holtenbroek.
Nadat de vriendinnen het plan hadden bedacht, legde Louise dat meteen voor aan haar ouders. Er werd contact gelegd met Driezorg in Zwolle. Die vond het gelijk een goed plan. Om bloemen te kunnen schenken heb je geld nodig om ze te kopen. En daarom bedachten de vriendinnen diverse acties om genoeg geld te krijgen.

Inzameling

Langs de deuren vroegen ze om geld, ze verkochten speelgoed en Louise hield zelfs een presentatie en een inzameling in de klas. Zeker tachtig mensen gaven een geldbedrag, variërend van vijftig cent tot tien euro.
Met dat geld is Louise met haar moeder naar een tuincentrum geweest en daar zijn de bloemen gekocht. Vanmiddag worden de bloemen overhandigd aan de ouderen.

Oma is eenzaam

Louise en Anouk wilden wat doen voor eenzame ouderen. Toen de grootvader van Louise overleed besefte ze dat haar oma het daar heel moeilijk mee had. Oma was nu ineens alleen en daarom ook vaak verdrietig. Maar waarom 101 bloemen? Als antwoord geeft Louise dat ze 100 ouderen wilde blij maken. En de laatste is voor haar oma.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.