nieuws

Het water is terug in het centrum van Almelo

Wie een spectaculaire watershow had verwacht bij het verwijderen van de damwanden tussen het kanaal en de stadsvijver in Almelo, kwam bedrogen uit: toen de eerste plaat verwijderd was, bleek er nog een tweede achter te zitten. Die is inmiddels ook verwijderd, waardoor het water vrijelijk stroomt. 
Bovendien was het niveauverschil tussen het water in het kanaal en dat van de vijver op de markt, minimaal. "Het heeft nogal veel geregend de laatste tijd". opperde Jan Martin van Hees. Als verantwoordelijk wethouder was hij aanwezig bij het moment. Toch wel een mijlpaal voor de stad, meende hij.
Als alle damwanden verwijderd zijn, heeft de binnenstad van Almelo weer een open verbinding met het kanaal Almelo-Nordhorn en het kanaal Almelo De Haandrik. Het centrum heeft in de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Oude panden hebben plaatsgemaakt voor nieuwbouw voor zowel wonen als winkelen. 
Aan de bestrating wordt nog hard gewerkt. Er worden jonge bomen geplaatst en de bevolking koos voor een kunstwerk van drie ijsvogels, een werk van Anne Wenzel. Van Rees verwacht dat de vernieuwde binnenstad in het voorjaar van 2020 helemaal af is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.