nieuws

Bijzondere viering in 'Moeder Teresa-tent', restant van kerk gaat tegen de vlakte

Pastoor Marc Oortman
Pastoor Marc Oortman © RTV Oost
Het is een bijzonder gezicht: een grote witte tent tegen de achtergrond van de zwartgeblakerde ruïnes van de Moeder Teresa Kerk in Hengelo. Alle leden van de parochie De Goede Herder waren uitgenodigd voor de mis, die mede in het teken stond van de sloop van het voormalige kerkgebouw. Drie maanden geleden werd de kerk door een grote brand verwoest. 
"7 juli stond ik hier nog de mis te doen en nu staan we in een tent bij de ruïne. Dat is wel bijzonder", vertelt pastoor Marc Oortman. "Tien oktober zullen de resten van het gebouw worden gesloopt. Dus het is voor de kerkgangers de laatste keer dat ze bij dit gebouw, waar ze altijd naar toe gingen, bij elkaar komen."

Verdrietig

De brand staat bij veel kerkgangers nog vers in het geheugen. "Goddorie, ik was wel verdrietig, ja. Jarenlang kom je hier, je hebt contact met de gehele gemeenschap en ineens is dat allemaal weg", vertelt een bezoeker. 
De 'Moeder Teresa Tent'
De 'Moeder Teresa Tent' © RTV Oost
Het voelt voor het kerkbestuur zelf overigens niet als een droevige dag, want vlak na de brand heeft iedereen de schouders eronder gezet om de boel weer op gang te krijgen. En hoewel er veel door het vuur is verwoest, hebben de vlammen een enkel voorwerp nog gespaard. 

Kaars

"We hebben nog een kaars met de afbeelding van Moeder Teresa", vertelt Oortman. "Die is uit de puinhopen nog ergens tevoorschijn gekomen. Een basis om het licht weer aan te steken en met het licht weer verder te gaan."
Bijzondere viering in 'Moeder Teresa Tent'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.