nieuws

Meike uit Oldenzaal wint Gouden Vlam voor beste chemische afstudeerverslag

Meike (midden) en Babet (rechts) in de prijzen met afstudeerverslag
Meike (midden) en Babet (rechts) in de prijzen met afstudeerverslag © ROC Twente
"Ze stijgt met haar resultaat uit boven de verwachtingen van een mbo-student en is een ware ambassadrice voor de Gouden Vlam", aldus de jury. En dus mocht Meike Heideman uit Oldenzaal gisteren in Schouwburg Odeon in Zwolle de prijs in ontvangst voor het beste chemische afstudeerverslag op het mbo.
De Gouden Vlam is een landelijke wedstrijd, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV), de grootste chemische beroepsvereniging van Nederland. Bij het winnen van de Gouden Vlam hoort een geldprijs van 1.000 euro.
Meike volgde de opleiding Operator C bij ROC van Twente. Ze voerde haar afstudeeronderzoek uit bij Chamlon in Ootmarsum, producent van schoonmaakdoeken en zemen. Tijdens dit productieproces wordt gebruik gemaakt van een stofje dat slecht is voor de gezondheid. Meike heeft onderzoek gedaan naar een vervanger hiervoor en vond deze ook.

Oldenzaals feestje

Opvallend was dat de tweede prijs (250 euro) eveneens ging naar een Oldenzaalse studente aan het ROC van Twente, namelijk Babet Segerink. Zij deed onderzoek naar een methode waarbij een langwerkend medicijn te volgen is zonder dat testpersonen of testdieren nodig zijn.
Manal Kaddoura en Remco van Dort, beiden student Chemisch-fysisch analist bij ROC van Twente, kregen een eervolle vermelding voor hun afstudeeronderzoek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.