nieuws

Roord en Dekker boeken met Oranje moeizame EK-kwalificatiezege op Slovenië

Jill Roord
Jill Roord © ANP
De voetbalsters van Oranje hebben zonder te imponeren ook hun derde groepswedstrijd in de EK-kwalificatiereeks gewonnen. In Murska Sobota werd Slovenië, dat nog verrassend op voorsprong kwam, met veel moeite verslagen: 2-4.
De Wierdense Anouk Dekker en Jill Roord uit Oldenzaal stonden aan de aftrap bij de Oranjeleeuwinnen. Ook FC Twente-speelster Renate Jansen mocht beginnen en zag dat haar voormalig teamgenote Sherida Spitse in de slotfase twee doelpunten voor haar rekening nam, beide vanuit een vrije trap. De Sloveense ploeg, de nummer 53 van de FIFA-ranglijst, nam in de 11e minuut de leiding via Mateja Zver. Na een klein half uur tikte Vivianne Miedema na een goede voorzet vanaf de rechterflank van Lineth Beerensteyn raak voor de 1-1.
Kort na rust was Beerensteyn zelf trefzeker. Oranje verzuimde uit te lopen en liet Kaja Korosec via een uitbraak gelijkmaken. In de 78e minuut voorkwam Sherida Spitse de eerste averij voor Oranje. Haar vrije trap werd niet getoucheerd en belandde tot ieders verbazing zo in het Sloveense doel. Vijf minuten later deed ze het nog eens over.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.