nieuws

Kritiek op nieuwe naam Orkest van het Oosten: Is het een ziekenhuis?

Nieuwe naam Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest voer voor discussie op Twitter
Nieuwe naam Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest voer voor discussie op Twitter © RTV Oost
De nieuwe naam van het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest leidt tot kritische reacties op sociale media. Gisteravond werd bekendgemaakt dat de twee orkesten voortaan 'Phion, orkest van Gelderland & Overijssel' heten. 
De orkesten fuseerden op 1 september. De nieuwe naam wordt in de loop van 2020 stapje voor stapje meer zichtbaar in de communicatie over het nieuwe seizoen. Vanaf september 2020 zijn de huidige namen, Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten, volledig vervangen.

Busmaatschappij of verzekeraar?

De nieuwe naam krijgt veel kritiek op Twitter. De meeste mensen schrijven dat ze de naam niet vinden passen bij een orkest. Zo schrijft Merlijn: 'is het een energiemaatschappij, een verzekeraar of een farmaceutisch bedrijf?'
Anderen vinden de naam beter passen bij een busmaatschappij of ziekenhuis. Ook schreven Twitteraars: 'Nietszeggende naam. Ben benieuwd wat dat 'Phion' gekost heeft' en 'De merknamenmaffia heeft een nieuw slachtoffer gevonden.'

Merkwaarden

De naam is in samenwerking met brandexperts en een merknamenbureau bedacht. Uit een persbericht blijkt dat er is gekozen voor Phion, omdat het past bij de merkwaarden van het orkest. Die waarden zijn 'grensverleggend', 'uitnodigend' en 'bevlogen'.
Ook is de naam internationaal toepasbaar, vriendelijk en krachtig. Met de toevoeging 'orkest van Gelderland & Overijssel' wil het orkest aangeven wat ze zijn en voor wie ze er zijn. 
Hieronder een verzameling tweets. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.