nieuws

Heracles-supporters ondersteunen Emmen-supporters met cadeaus voor zieke fan

Supporters van Heracles Almelo hebben vanochtend steun betuigd aan de supporters van FC Emmen. Ze hebben een fietstas met fietsonderdelen, bananen, een polo en een krat bier overhandigd aan de supportersgroep in Emmen. Deze groep is vandaag op de fiets naar Almelo gekomen om de wedstrijd 's avonds te bekijken. Met deze actie willen ze hun vriend en mede-supporter Dennis steunen, die recentelijk een zware hersenbloeding heeft gehad. 
'Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen is onze vriend Dennis getroffen door een zware hersenbloeding', schrijft de supportersgroep sv Brigata Fanatico (BF) van FC Emmen op hun site. 'Dennis gaat een lang revalidatie-traject tegemoet en BF wil hem daarbij steunen.' 
De Emmen-supporters kiezen specifiek voor een fietsactie, omdat Dennis dat ruim zeven jaar geleden ook heeft gedaan. Hij fietste toen als ludieke actie naar Go Ahead Eagles in Deventer. 'We willen hem op deze manier een hart onder de riem steken en met deze actie geld inzamelen voor o.a. zijn revalidatie. Ook jij kunt doneren voor onze vriend en echte Emmenaar!' 

Tegenprestatie

Dit vonden de Heracles-supporters zo mooi, dat ze met de tegenactie kwamen. 'Ook al spelen we met Heracles tegen FC Emmen, de supporters laten ook buiten de wedstrijd om zien dat we er voor elkaar zijn', schrijft Heracles-supporter Dirk Vosselman. 
De Emmen-supporters hebben hun route vanmiddag via Duitsland gefietst. Vanaf de grens zijn er twee Heraclieden meegefietst. Buiten de cadeaus die al zijn gegeven, halen de Heracles-supporters ook geld op. Na de wedstrijd wordt dit geld overhandigd in het uitvak.  
De zieke Emmen-supporter Dennis arriveerde vanavond met de wensambulance in Almelo om de wedstrijd bij te kunnen wonen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.