PEC Zwolle verliest ook bij SC Heerenveen én raakt Hamer kwijt

PEC Zwolle is voor de derde keer op rij tegen een nederlaag aangelopen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 1-0 voor de thuisploeg door een doelpunt van Mitchell van Bergen. 

In een gelijkopgaande eerste helft duurde het tot de laatste officiële minuut voor de eerste treffer viel. Mitchell van Bergen had Vrouwe Fortuna aan zijn zijde en kreeg de bal gelukkig mee, waardoor hij oog in oog kwam te staan met Xavier Mous. De watervlugge vleugelaanvaller bleef rustig en rondde koelbloedig af: 1-0. 

Blessure Hamer

Dennis Johnsen had PEC Zwolle tien minuten daarvoor al aan de leiding kunnen schieten. De Noor verschafte zichzelf ruimte na een fraaie aanval via Iliass Bel Hassani en Mustafa Saymak, maar zag zijn uithaal over het Friese doel verdwijnen. PEC Zwolle kreeg een moment eerder een forse tegenvaller te verwerken toen Gustavo Hamer zich noodgedwongen moest laten wisselen met een blessure aan zijn bovenbeen. Destan Bajselmani was zijn vervanger, die daarmee zijn debuut maakte voor PEC Zwolle.

Slordig

PEC Zwolle was ook na de theepauze niet bij machte de Friese defensie te ontmantelen en mocht van geluk spreken dat het kon rekenen op Xavier Mous. Door een inzet van Jens Odgaard tegen de paal te tikken voorkwam de doelman een vroege 2-0. PEC Zwolle probeerde vervolgens van alles, maar dit ging gepaard met meerdere slordigheden. De ploeg van trainer John Stegeman gaf zeeën aan ruimte weg, al wist de thuisploeg daar - ondanks opgelegde kansen - niet een tweede keer van te profiteren.

SC Heerenveen - PEC Zwolle 1-0

1-0 Van Bergen (45)

Arbiter: Makkelie

Geel: Van Crooij

SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Veerman, Faik, Kongolo (Halilovic/62); Van Bergen (Akujobi/86), Odgaard (Høegh/89), Ejuke

PEC Zwolle: Mous; Hamer (Bajselmani/33), Lachman, Kersten, Van Wermeskerken; Saymak (Dekker/57), Thy, Clement; Bel Hassani (Van Crooij/75), Reza, Johnsen

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie. De statistieken van de spelers van PEC Zwolle zijn via deze link te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: