nieuws

Nieuwe boerenactie aangekondigd: Farmers Defence Force richt zich op 'echte vervuilers'

Trekkers op het Malieveld tijdens Agractie
Trekkers op het Malieveld tijdens Agractie © ANP
De boeren van Farmers Defence Force voeren 16 oktober opnieuw actie. Vorige week werd tijdens de agractie in Den Haag een ultimatum van vier weken gegeven aan de politiek, maar dat duurt een aantal boeren te lang.
In een open oproep vraagt de actiegroep boeren en burgers samen op te trekken richting de 'echte vervuilers'. Eerder ging al rond dat boeren Schiphol willen platleggen, maar dat is niet de locatie van de volgende actie benadrukt Farmers Defence Force.
"Waar en wie het wel wordt, houden we nog even onder ons. Maar we gaan weer met trekkers, bussen en vrachtwagens vol boeren richting de Randstad. Om de echte vervuilers aan te pakken."
De boeren vinden dat er binnen de sector al heel veel inspanningen zijn en stappen gezet om duurzaam te produceren, maar dat er op basis van verkeerde feiten een hele sector de nek wordt omgedraaid. 

Niet iedereen positief
De actie van 16 oktober staat los van de Agractie die werd gesteund door onder meer boerenbelangenorganisatie LTO, diervoederfabrikanten en duizenden boeren.
Binnen de boerengelederen staat niet iedereen achter het nieuwe initiatief van Farmers Defence Force, maar FDF wil duidelijk maken dat zij geen vertrouwen hebben in de beloftes die zijn gedaan. Ze hopen op steun en vertrouwen van boeren en burgers.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.