Ziekenhuispersoneel Isala legt werk neer en behandelt alleen spoedgevallen

Het ziekenhuispersoneel van Isala in Zwolle en Meppel legt vandaag het werk neer voor een betere cao. Op de operatiekamers en de Intensive Care wordt een zondagsdienst gedraaid, afspraken op de poliklinieken gaan wel gewoon door. 

Zondagsdiensten betekenen dat betrokken werknemers wat betreft de patiëntenzorg werken alsof het zondag is. Tijdens de zondagsdienst worden alleen spoedgevallen behandeld. Dit geldt dus voor spoedoperaties en spoedinterventies. Bij twijfel moet het begrip 'spoedeisend' altijd in het voordeel van de patiënt worden uitgelegd.

Operaties die vandaag gepland stonden, zijn verplaatst.

Acties

De acties van het personeel begonnen vanochtend in Meppel en verplaatsen zich rond het middaguur naar Zwolle.

Andere ziekenhuizen in het land nemen later in de week de actie over. De vakbonden, FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV, willen onder meer vijf procent meer salaris en goede afspraken over arbeids- en rusttijden voor 200.000 ziekenhuismedewerkers in het hele land.

Rob Dillmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala: “Ik begrijp de actie en denk ook dat het heel logisch is dat onze medewerkers opkomen voor een goede cao. Maar dat wil niet zeggen dat ik achter de eisen van de FNV sta. Dat is een heel ander verhaal.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
staking Isala Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: