nieuws

Military Boekelo vanaf donderdag live bij RTV Oost, Naber-Lozeman niet in actie

Military Boekelo
Military Boekelo © Bert Wolbers
De 49e editie van Military Boekelo staat vanaf komende donderdag op het programma en is live te volgen bij RTV Oost.
Tot en met zondag zijn alle onderdelen te zien op rtvoost.nl en in de app. Zaterdag is de crosscountry de hele dag te zien op TV Oost. Ook het radioprogramma Groot Onderhoud komt zaterdagochtend vanuit Boekelo.

Military zonder Naber-Lozeman

Alice Naber-Lozeman heeft zich teruggetrokken voor de wedstrijd in Boekelo. Haar paard ACSI Peter Parker is niet geheel fit. Naber-Lozeman zegt dat ze geen enkel risico wil nemen met de gezondheid van het dier. "Erg verdrietig, maar het is nog verdrietiger als ik na de cross op zondag niet zou kunnen springen", licht de amazone verder toe. "De gezondheid van 'mijn vriendje' staat voorop. Hij is vrolijk en ik rijd hem elke dag, maar een zware viersterrencross is nu niet verantwoord. Misschien volgend jaar weer."

Olympische Spelen

In Boekelo krijgt TeamNL de laatste kans zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. Om het startbewijs binnen te halen, moet Oranje als beste nog niet voor de Olympische Spelen geplaatste land eindigen in de eindstand van de FEI Nations Cup. Grote concurrenten zijn Zwitserland en België.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.