nieuws

OM wil tbs met dwangverpleging voor brandstichting in voormalige tbs-kliniek Balkbrug

Om wil tbs met dwangverpleging voor brandstichting in voormalige tbs-kliniek Balkbrug
Om wil tbs met dwangverpleging voor brandstichting in voormalige tbs-kliniek Balkbrug © RTV Oost
Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat een 41-jarige man tbs met dwangverpleging krijgt omdat hij brand zou hebben gesticht in kliniek Veldzicht in Balkbrug. De man ontkent dat hij de brand moedwillig aanstak. Volgens hem ontstond de brand door een smeulende sigaret. 
In april ging plots het brandalarm af in Veldzicht, een psychiatrische kliniek voor mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Toegesneld personeel ontdekte al snel dat er twee brandhaarden waren op de kamer van de 41-jarige verdachte. 

Afgebroken zwabber

Wanneer ze de brand proberen te blussen, gooit de man een kast omver. De verzorgers proberen de brand vervolgens te blussen door een luikje in de deur, waarna de man met de steel van een afgebroken zwabber door het luik prikt.
Personeel zegt dat de man voorafgaand aan de brand steeds moeilijker te bereiken werd, waarschijnlijk omdat hij zijn medicijnen niet innam.
De 'lichte' vorm van tbs is na het incident al omgezet naar tbs met dwangverpleging. Daar heeft de 41-jarige nu beroep tegen aangetekend. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.