nieuws

Stichting De Eethoek

Stichting De Eethoek is een initiatief van Almeloërs Monique en Stephan van Baaren. Zelf weten ze hoe het is om van weinig geld rond te moeten komen. Drie keer in de week koken ze met een groep vrijwilligers maaltijden voor tientallen mensen. Daar zijn veel gezinnen met kinderen bij. Na het koken wordt er samen gegeten, “want samen aan tafel verbindt”, zegt Monique.
rtvoost-menu-stichtingdeeethoek-1-evenementen

Een gezonde maaltijd

Monique en Stephan lopen zich het vuur uit de sloffen om drie keer in de week een gratis gezonde warme maaltijd met een toetje te verstrekken. Daarvoor zijn ze afhankelijk van sponsoren. Inmiddels zijn er al meer dan honderd mensen die De Eethoek weten te vinden. Er is tijd voor een praatje en een kopje koffie of thee.

Een nieuwe locatie

De Eethoek is al zeker zeven keer noodgedwongen verhuisd. Nu koken ze in het sportcafé van de IISPA, de internationale topsporthal. In januari verhuizen ze naar ‘t Dok aan het Sumatraplein. Daar is helaas weinig ruimte voor opslag van de houdbare producten.

De Kleedhoek

Vanuit De Eethoek ontstond De Kleedhoek. Monique: “Een van onze gasten vertelde dat hij ging solliciteren, maar hij liet er gelijk zijn kapotte trui bij zien. Kansloos dus… toen dacht ik, daar moeten we wat aan doen.” Aan de Schuttenstraat 3 in Almelo kan twee keer in de week gratis kleding worden uitgezocht. Er is vooral behoefte aan mannen- en kinderkleding.

Een hoge drempel

Voor De Eethoek hoeven de mensen niet te laten zien dat ze weinig te besteden hebben: “De drempel om hier te komen eten is voor hen al heel hoog”. Voor De Kleedhoek is wel een bewijs nodig, zoals een registratie bij schuldhulpverlening. Waar nodig verwijst Monique door naar professionele hulpverlening. 

Veel nieuwe gezichten, dus meer geld nodig

De Eethoek heeft een ontzettende groei meegemaakt en nieuwe gezichten blijven komen. In 2015 zijn ze met 25 gasten op de eerste kookavond begonnen. Over drie kookdagen verdeeld komen er nu meer dan honderd gasten. Om dit vol te kunnen houden is er geld nodig.
Onder de gasten zijn veel gezinnen met kinderen
Onder de gasten zijn veel gezinnen met kinderen © RTV Oost / Ina Brouwer

Drie maaltijden voor € 5,-

Voor € 5,- maken Monique en haar vrijwilligers voor drie mensen een gezonde maaltijd.
Monique: “We zouden heel erg geholpen zijn met vijftig nieuwe donoren die maandelijks vijf euro overmaken. We zijn nu dagelijks bezig om overal eten bij elkaar te harken en het zou zoveel rust geven als dat niet meer hoeft.” Daarnaast is er altijd geld nodig om de vaste lasten te dekken.

Geeft u ons de vijf?

De Eethoek heeft een ontzettende groei meegemaakt en nieuwe gezichten blijven komen. In 2015 zijn ze met 25 gasten op de eerste kookavond begonnen. Verdeeld over drie kookdagen komen nu meer dan 100 gasten. Om dit te kunnen blijven doen is er geld nodig. Door De Eethoek maandelijks met €5,- te steunen kan iemand deze 3 avonden met ons aan tafel gaan en heerlijk eten. U kunt ons steunen door bijvoorbeeld maandelijks een gift over te maken op bankrekening NL 82 INGB 0007062763 t.n.v. Stichting De Eethoek Almelo.

Kleding en etenswaren

Kijk eens in uw kast en misschien heeft u wel kleding of houdbare etenswaren over. Wij zijn er blij mee!
Wat is er nodig?
Wat is er nodig? © RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.