nieuws

Bever is blijvend terug in de Dinkel

Bever is terug in de Dinkel
Bever is terug in de Dinkel © iStock / SylvieBouchard
De Bever is terug in de Dinkel. De afgelopen maanden heeft een team van Waterschap Vechtstromen het dier geobserveerd. Conclusie: de bever heeft zich hier blijvend gevestigd. En dat is goed nieuws, vindt het Waterschap Vechtstromen.
Na de herintroductie van de bever in 1988, is de populatie van deze beschermde diersoort zich langzaam maar zeker aan het uitbreiden in Nederland. Ook in de Dinkel komt de bever nu dus weer voor.
"Omdat we graag zien dat de bever zich in alle rust kan ontwikkelen, geven we geen verdere informatie over de precieze locatie van zijn verblijfplaats", laat het waterschap weten.
De terugkeer van de bever toont aan dat de waterkwaliteit verbetert, zegt Bas Worm van Waterschap Vechtstromen. "De bever is een kritisch dier. Kennelijk voelt hij zich hier thuis."
Wie hoopt dat de Dinkel straks vol met dammen staat, komt bedrogen uit. "Bevers bouwen een dam om het water op peil te houden", legt Worm uit. "Zo zorgen ze ervoor dat de ingang naar hun burcht onder water blijft, dat is veiliger. De Dinkel is een gestuwde waterloop, waardoor het niet nodig is om dammen te bouwen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.