nieuws

Platform voor eenzame jongeren nu al succes: "Het gaat de hele dag door met berichten"

Zo trots als een pauw, zo voelt de vader van de 20-jarige Demi Blaauw uit Almelo zich. "Ze helpt niet alleen zichzelf, maar ook anderen met dezelfde problemen", vertelt Wiebe Blaauw met een glinstering in zijn ogen. "Ze weet van haar zwakte haar sterkte te maken."
Demi voelde zich eenzaam en was het zat. Ze schraapte al haar moed bij elkaar om eindelijk naar buiten te komen en haar gevoelens van eenzaamheid met de wereld te delen. Ze zette een digitaal platform op met de naam Never2BeAlone.
Dit initiatief kreeg zoveel aandacht van de media dat binnen een dag het aantal volgers in hoog tempo steeg. Demi werd overspoeld met reacties. Zelfs zoveel dat het haar even te veel werd. "Ik kon het niet meer aan al, die reacties", vertelt Demi. Hulp van sociaal werker Dylan was nodig om alle reacties te lezen.

Lieve berichten

Desalniettemin geniet Demi met volle teugen. Ze was bang dat ze zichzelf misschien voor schut zette en na haar 'coming out' moest onderduiken. "Maar ik krijg zoveel lieve berichten van mensen die ook eenzaam zijn", zegt Demi. "Dat doet me echt goed."
Ook hulpkreten vanuit het hele land en van ouders die eenzaamheid herkennen bij hun eigen kinderen komen binnen. "Kippenvel", antwoordt de vader van Demi. "Echt geweldig."

Dansstudio

Ook verschillende organisaties bieden hulp aan. Zo stelt 'Luv2Move' een dansstudio ter beschikking en staat er al een dansavond gepland waar eenzame jongeren samen kunnen dansen.
Demi ziet een kansrijke toekomst voor Never2BeAlone. Haar droom is dat het initiatief tot een grote landelijke organisatie groeit, zodat ze door heel Nederland eenzame jongeren kan helpen.

'Kanjer'

"Blijf jezelf, blijf dit volhouden zoals je het nu doet", zegt Wiebe tegen zijn dochter. "Je bent echt een kanjer. Het feit dat je dit oppakt is een bewijs dat je niet in het negatieve blijft hangen en dat je het positieve opzoekt. Daar ben ik heel blij mee."
Demi hoopt zelf ook sociale contacten te leggen door haar initiatief. Maar voor nu is ze nog even druk met het beantwoorden van alle liefdevolle reacties en alle hulpvragen van Never2BeAlone-leden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.