nieuws

VV Heino 'onaangenaam verrast' door berichten over drugsdeals op sportpark

VV Heino 'onaangenaam verrast' door berichtgeving over drugsdeals op sportpark
VV Heino 'onaangenaam verrast' door berichtgeving over drugsdeals op sportpark © RTV Oost
VV Heino is onaangenaam verrast door berichtgeving over drugsdeals die op het sportpark hebben plaatsgevonden. Dat zegt voorzitter Peter Vervloet namens de club.
Vorige week publiceerde RTV Oost dat een criminele jeugdbende zeker 170 adressen in en rond Zwolle voorzag van allerlei soorten drugs. Een van de plekken waar pakketjes cocaïne werden afgegeven, was het sportpark van VV Heino.

"Met spoed een gesprek aangevraagd"

"We hebben met spoed een gesprek met de politie, gemeente Raalte en het Sportbedrijf aangevraagd", vertelt Vervloet. "We willen kijken hoe we dit soort zaken in de toekomst kunnen voorkomen."

Volgens de voorzitter van de voetbalvereniging vindt het gesprek vermoedelijk op korte termijn plaats.

CDA heeft "grote zorgen"

Ook CDA Raalte maakt zich "grote zorgen" over de berichten over drugsdeals. De partij heeft vragen aan het gemeentebestuur gesteld.
"Heeft het college voldoende zicht op drugsgebruik onder jongeren binnen de gemeente Raalte?" vraagt raadslid Aaltje Booijink namens de partij. "Volgens de berichtgeving van RTV Oost vindt het dealen plaats op plekken plaats waar jongeren zich veilig moeten voelen en zich beschermd weten."
In de publicatie van vorige week valt een Whatsapp-chat te lezen waarin een drugskoerier de opdracht krijgt om een pakketje op het sportpark af te leveren. Het gesprek ging tussen de drugskoerier (Joshua) en het kopstuk van de bende (mevrouw R):
Joshua werd vorige week door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf voor de duur van anderhalf jaar. Mevrouw R. moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden.

Openbaar terrein
Overigens benadrukt de VV Heino-voorzitter dat ze niet kunnen voorkomen dat er mensen op het sportpark zijn als er niet gevoetbald wordt. "Het sportpark is openbaar terrein en dus mag iedereen er komen. Ook als wij er niet zijn." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.