Advocaat: behandel zaak van misbruik verdachte vader achter gesloten deuren

De advocaat van een 48-jarige vader uit Olst, die van misbruik wordt verdacht, heeft de rechtbank in Zwolle verzocht om de strafzaak tegen de man achter gesloten deuren te houden. Volgens de advocaat kan de vader dan niet alleen vrijer verklaren over het misbruik van zijn dochter, maar wordt het meisje ook beschermd als er voor haar pijnlijke details besproken worden.

Dat werd duidelijk tijdens een pro forma-zitting dinsdag. 

De vader wordt ervan verdacht dat hij zijn dochter jarenlang zou hebben misbruikt. Het misbruik zou begonnen zijn op het moment dat het meisje elf jaar werd. De vader zou haar tussen 2014 en 2018 hebben misbruikt. 

Geen verzoek
Volgens de officier van justitie is er vanuit het slachtoffer nog geen verzoek gekomen om de strafzaak achter gesloten deuren te behandelen. Daarom zou de zaak voorlopig gewoon openbaar besproken kunnen worden. 

De Zwolse rechters hebben nog geen beslissing genomen over het verzoek van de raadsman. Die kan op 19 november aanstaande, als de zaak inhoudelijk behandeld wordt, zijn verzoek herhalen. Mocht het slachtoffer aangeven dat ze liever niet heeft dat alle details in het openbaar besproken worden, dan is de kans groot dat de deuren gesloten worden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Salland Olst Nieuws
Deel dit artikel: