nieuws

Tim Lips niet van start bij crosscountry Military Boekelo

Tim Lips werd vorig jaar tweede bij de Military Boekelo
Tim Lips werd vorig jaar tweede bij de Military Boekelo © Pro Shots
Ruiter Tim Lips verschijnt zaterdag niet aan de start van de cross bij de 49e Military Boekelo. De nummer twee van vorig jaar kampt met een geblesseerd paard. Met een ander paard doet Lips wel mee als reserve aan de landenwedstrijd. 
Vorig jaar was Tim Lips een paar sprongen verwijderd van de zege bij de Military Boekelo. Hij kon de eerste Nederlandse winnaar ooit worden, maar samen met Bayro maakte hij twee springfouten bij het laatste onderdeel waardoor de overwinning naar de Duitse Julia Krajewski ging. 
Bayro komt ook dit weekend met Tim Lips naar Boekelo, maar dan als reserve voor de landenwedstrijd. TeamNL krijgt daar de laatste kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. Om het startbewijs binnen te halen, moet Oranje als beste nog niet voor de Olympische Spelen geplaatste land eindigen in de eindstand van de FEI Nations Cup. Omdat Bayro onlangs ook al het EK heeft gedaan, is het volgens Tim Lips voor het paard te zwaar om ook mee te doen aan de zware crosscountry. Alleen als een andere combinatie geblesseerd raakt, komen Lips en Bayro in actie op de slotdag bij het springen.
Tim Lips zou eigenlijk met Eclips meedoen aan de wedstrijd, maar door een blessure heeft de Brabantse ruiter ervoor gekozen om de tienjarige ruin thuis te laten. Eerder trok Alice Naber-Lozeman zich ook al terug voor de wedstrijd in Boekelo. Haar paard ACSI Peter Parker is ook niet geheel fit.
De 49e editie van Military Boekelo staat vanaf komende donderdag op het programma en is live te volgen bij RTV Oost.
Tot en met zondag zijn alle onderdelen te zien op rtvoost.nl en in de app. Zaterdag is de crosscountry de hele dag te zien op TV Oost. Ook het radioprogramma Groot Onderhoud komt zaterdagochtend vanuit Boekelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.