nieuws

Boeren voeren volgende week actie bij RIVM en op Binnenhof

Vorige week trokken boeren massaal naar het protest in Den Haag
Vorige week trokken boeren massaal naar het protest in Den Haag © RTV Oost / Tim Woldering
De locaties voor het volgende boerenprotest zijn bekend. Volgende week woensdag trekken boeren opnieuw naar Den Haag, nu met het Binnenhof als bestemming. Ook bij het RIVM in Bilthoven zal worden geprotesteerd. Dat is in een besloten appgroep van de boeren aangekondigd.
Vorige week gingen duizenden boeren naar Den Haag om op het Malieveld te protesteren. De agrariërs zijn het zat dat zij van 'alle' problemen de schuld krijgen. Dat de boeren de schuld krijgen van de stikstofcrisis, schiet al helemaal in het verkeerde keelgat.
Dat de boeren de aandacht van politiek Den Haag willen, lag voor de hand. Het RIVM is meer een verrassing. Het Rijksinstituut doet volgens een aantal agrariërs niet op de juiste manier onderzoek naar de stikstofcrisis. Door het foutief meten en berekenen van uitstoot, zou een groot deel van de stikstof ten onrechte aan de boeren worden toegeschreven.

Niet iedereen achter FDF

De actie van 16 oktober staat los van de Agractie die werd gesteund door onder meer boerenbelangenorganisatie LTO, diervoederfabrikanten en duizenden boeren.
Binnen de boerengelederen staat niet iedereen achter het nieuwe initiatief van Farmers Defence Force, maar FDF wil duidelijk maken dat zij geen vertrouwen hebben in de beloftes die zijn gedaan. Ze hopen op steun en vertrouwen van boeren en burgers.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.