nieuws

Roemeense vrouwenhandelaar opgepakt in Zwolle

Roemeen opgepakt in Zwolle voor vrouwenhandel
Roemeen opgepakt in Zwolle voor vrouwenhandel © RTV Oost / Wouter de Wilde
De politie heeft in Zwolle een persoon aangehouden op verdenking van vrouwenhandel. Een tweede verdachte is aangehouden in België. De personen zouden een groep van ongeveer tien vrouwen uit Roemenië en de Moldavië hebben geëxploiteerd en seksueel uitgebuit. 
De arrestatie is het gevolg van het opzetten van een gezamenlijk onderzoeksteam, genaamd Joint Investigation Team (JIT). Hierin werken Nederlandse en Roemeense autoriteiten samen. Ook de politie in België hielp tijdens twee actiedagen mee. 

Aanzetten tot prostitutie

De twee verdachten uit Roemenië zouden een groep van ongeveer tien vrouwen hebben aangezet tot prostitutie. Dit gebeurde soms onder valse voorwaarden. Bij één geval is er zelfs mogelijk sprake van ontvoering. 
Het grootste deel van het inkomen van de slachtoffers zou in beslag zijn genomen. De verdachten wordt dan ook betrokkenheid bij mensenhandel, mensensmokkel en witwaspraktijken ten laste gelegd. De misdrijven zouden hebben plaatsgevonden vanaf januari 2015.

Huiszoekingen

Vandaag en gisteren vonden zes huiszoekingen plaats in België en Roemenië. Tijdens die doorzoekingen zijn cash geld, documenten en diverse apparatuur in beslag genomen. Of hierdoor de twee verdachten konden worden aangehouden, is niet bekend. 
Meer aanhoudingen worden door het Openbaar Ministerie en de politie Oost-Nederland niet uitgesloten. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.