nieuws

Jongeren en ouders in Wijhe op de vlucht voor politie: "Om de band te versterken"

Bij het startsignaal stoven de jongeren direct weg
Bij het startsignaal stoven de jongeren direct weg © RTV Oost / Rob van der Wardt
Zo lang mogelijk uit handen van de politie blijven. Dat klinkt niet bepaald opvoedkundig, maar toch is het de bedoeling van het spel 'Hunted' dat het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Olst-Wijhe donderdagavond hield. "Het gaat ons om de band tussen jongeren en hun opvoeders te versterken" zegt Saskia Postel van CJG.
Postel bedacht het spel in het kader van de Week van de Opvoeding. "We doen elk jaar iets voor een bepaalde leeftijdsgroep. Dit jaar waren de pubers aan de beurt."

Band tussen ouder en kind

Volgens Postel doen jongeren nog maar weinig leuke dingen met hun opvoeders. "Ze ruziën meestal over zakgeld, welke tijd ze thuis moeten zijn en of ze wel hun huiswerk doen. Met zo'n spel doen ze iets leuks samen en wordt de band met elkaar hopelijk beter".
Het kat-en-muis-spel 'Hunted' is bekend van televisie en ook op YouTube zijn er varianten te zien. Vanavond zijn de jagers de agenten van de politie Raalte. Vijftien jongeren vormen een duo met hun ouder en moeten samen uit handen van de politie te blijven.

Selfies

Om zeven uur 's avonds stormen de jongeren uit het gemeentehuis in Wijhe. Sommigen te voet, springen op hun fiets. Anderen hebben een familielid gevonden die ze een lift met de auto kan geven. 
Op verschillende locaties moeten de koppels een selfie nemen en op gezette tijden sturen. De politie krijgt die ook te zien. Daaruit kunnen ze opmaken welke locaties de koppels zich bevinden. 

'In onze vrije tijd'

De politie doet graag mee aan het spel. "Het is vooral leuk om de jongeren en hun ouders op een andere manier te leren kennen en dat zij ons ook op een andere manier leren kennen. Maar we doen dit ook gewoon in onze vrije tijd. "
De politie kan maar een paar koppels vangen. Maar als ze per toeval het eindpunt ontdekken, kunnen ze alle koppels inrekenen. "Echt niet eerlijk", klaagt een van de ouders. "Maar dat is het spel", zegt agent Patrick tevreden. 

'Echt heel spannend'

Een van de vaders geeft een aai over de bol van zijn zoon als ze zijn ingerekend. "We hebben het wel leuk gehad. Echt een leuke ervaring."
De zoon geeft toe. "Het was echt heel spannend als er een auto aankwam. We dachten steeds dat het de politie was."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.