Overijssel hangt de vlag uit op Coming-Out-Dag

Het is bijna niet te missen: vandaag is het Coming-Out-Dag. Gemeenten, scholen en vereniging hangen de regenboogvlag uit en in Enschede werd vanochtend in het stadhuis een Regenboogontbijt gehouden waar iedereen gratis kon aanschuiven.

Tientallen mensen kwamen naar de Burgerzaal om samen te eten. "Het ontbijt is belangrijk om voor de stad uit te stralen dat wij inclusief zijn en diversiteit aanmoedigen en ook willen laten zien", legt Stèphan Meijer, organisator namens de gemeente, uit. "Iedereen mag zijn wie hij of zij is en houden van wie hij wil."


De Coming-Out-dag was in eerste instantie bedoeld als moment om uit de kast te komen. In de loop der jaren is de betekenis veranderd. "Het is uitgegroeid tot dag waarop er aandacht aan wordt besteed. En dat doen wij dus ook."

'Een prachtige vrouw'

De 34-jarige Diana Arkeveld sprak over haar uit de kast komen. "Toen ik 20 was, ontmoette ik Anna. Een prachtige vrouw waar ik smoorverliefd op werd. Toch duurde het twee huwelijken met mannen, waarbij ik twee kinderen kreeg, voordat ik het roer omgooide."


Na het ontbijt wordt in Enschede de regenboogvlag gehesen. In veel andere gemeenten is dat eerder vanochtend al gedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: