Auffarth leidt na eerste dag in Boekelo, TeamNL negende in landenwedstrijd

Na de openingsdag van de Military in Boekelo gaat de Duitse Sandra Auffarth aan de leiding. De amazone liet donderdag tijdens de dressuurproef met Let's Dance 73 de beste score noteren (24.90). De Japanner Yoshiaki Oiwa staat op de tweede plaats (25.60), Christopher Burton (26.00) uit Australië is de nummer drie.

In de landenwedstrijd staat het Nederlandse team na de dressuur op de negende plaats met 100,80 strafpunt. Voor TeamNL kwamen Andrew Heffernan (Gideon), Merel Blom (Ceda) en Raf Kooremans (Dimitri) in actie. Voor Oranje is Boekelo de laatste kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio.

Niet op schema

Bondscoach Bettina Hoy zag dat TeamNL nog niet helemaal op schema lag. "Raf reed echt een goede proef en heeft te weinig punten gekregen, vind ik. Merel reed een mooie proef en nette score. Het paard van Andrew Heffernan is pas acht en was wat overdonderd door de hele atmosfeer. Mijn ruiters hebben gedaan wat ze kunnen en meer kan ik nu niet verwachten. Maar we hebben nog twee onderdelen te gaan", aldus de Duitse oud-ruiter.

Oranje moet als beste nog niet voor de Olympische Spelen geplaatste land eindigen in de eindstand van de FEI Nations Cup. Zwitserland, dat op de twaalfde plaats staat, en België (zevende) zijn de grootste concurrenten.

Live op RTV Oost

Morgen volgt de rest van de individueel startende ruiters. Zaterdag volgt het spectaculaire onderdeel cross-country en zondag wordt de Military Boekelo afgesloten met het springparcours. Alle onderdelen zijn live te volgen via de app en website van RTV Oost. Zaterdag is de cross-country ook rechtstreeks te zien op TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
military boekelo Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: