Wat vind jij: Ik snap dat bouwplannen worden uitgesteld vanwege het stikstofbesluit

Zwolle wil graag nieuwe woningen bouwen vanwege de krappe woningmarkt, ondernemers willen vergunningen voor hun ondernemingen en boeren willen weten waar ze aan toe zijn. Het stikstofbeleid is nu niet duidelijk genoeg en zorgt voor verwarring.

Commissie Remkes - ook wel Adviescollege Stikstofproblematiek - presenteerde het rapport: 'Niet alles kan'. En dat is een treffende titel, volgens Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland. "Ondernemers snappen dat niet alles kan en natuurlijk moeten we met elkaar voorkomen dat onze natuur onherstelbare schade door stikstofuitstoot wordt toegebracht. Maar nu kan al maanden helemaal niks."

En dat vindt Vonhof vervelend. "Alles ligt plat. Ondernemers zitten met de handen in het haar, personeel zit thuis op de bank omdat het werk is opgedroogd, de financiële strop voor bedrijven loopt in de honderden miljoenen."

Wat vind jij? Snap jij dat bouwplannen even stil worden gelegd tot we meer weten? Of veroorzaakt het advies van Adviescollege Stikstofproblematiek vooral ellende? Praat met ons mee. 

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren