nieuws

POV per direct gestopt met overleg met ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

POV is niet langer in gesprek met het ministerie
POV is niet langer in gesprek met het ministerie © RTV Oost
De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) is per direct gestopt met alle overleggen met het ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. POV heeft dat vanochtend aan het ministerie laten weten. Aanleiding hiervoor is de nieuwe stikstofregeling, de boeren vrezen het kind van de rekening te worden.
"Het heeft geen zin om nog langer te praten met een overheid die voor elke individuele stof aparte regelgeving optuigt", vertelt Linda Janssen van POV.
"Dat zorgt niet alleen voor een enorme complexiteit aan wetgeving, maar ook voor regels die elkaar tegenspreken waardoor we in een onwerkbare situatie zijn beland. Het wordt tijd dat er integraal beleid wordt gemaakt en regelgeving op elkaar aansluit en weer werkbaar wordt."

'Aan de vooravond van uitvoering'

'De varkenshouderij heeft juist samen met ministerie en ketenpartners een traject van warme sanering en innovatie uitgewerkt, voor een sterke toekomstbestendige sector. De regelingen en innovaties staan aan de vooravond van de uitvoering', schrijft POV in een verklaring.
De varkenssector wil pas weer met het ministerie om tafel als er erkenning komt voor de varkenshouderij. De sector stelt al een enorme bijdrage te hebben geleverd met de ammoniakreductie.

Farmers Defence Force

Ook boerenorganisatie Farmers Defence Force is het niet eens met de gang van zaken omtrent de stikstofmaatregelen. Daarom voeren boeren volgende week actie bij het RIVM in Bilhoven en op het Binnenhof in Den Haag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.