Peukie voordat je je nieuwe rijbewijs ophaalt? In Raalte binnenkort verleden tijd

Nog even een sigaret voordat je het gemeentehuis inloopt om je nieuwe rijbewijs of paspoort op te halen? Dat is in Raalte binnenkort verleden tijd.

De gemeente maakt binnenkort de publieke ingangen van het gemeentehuis namelijk rookvrij. De asbakken gaan van de muur, bordjes met de tekst 'rookvrije zone' komen er voor in de plaats. Dat heeft de gemeenteraad van Raalte vanavond besloten.


Verboden terrein met brandende sigaret

Eigenlijk wilde de initiatiefnemer, Ralph Mulders van GroenLinks, dat roken in de complete omgeving van het gemeentehuis verboden werd. Maar dat kon op weinig steun van collega-raadsleden rekenen.

Daarom besloot Mulders om zijn voorstel aan te passen: alleen de omgeving van publieke ingangen van het gemeentehuis worden verboden terrein voor de brandende sigaret, smeulende sigaar of dampende pijp.


'Weer een verbod'

Dat voorstel kreeg wel een meerderheid in de gemeenteraad. Alleen de VVD stemde tegen, die vond 'weer een verbod' te betuttelend.

Overigens is nog even de vraag hoeveel ingangen van het gemeentehuis als 'publieke ingang' bestempeld worden. De hoofdingang van de publieksbalie en die van de 'villa' (waar getrouwd wordt en raadsvergaderingen worden gehouden) worden sowieso rookvrij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
rookvrij Stoptober Raalte gemeentehuis Salland Nieuws
Deel dit artikel: