nieuws

Politie haalt 'rijdende drugswinkel' van de A28 bij Staphorst

Dit vond de politie in de 'rijdende drugswinkel'
Dit vond de politie in de 'rijdende drugswinkel' © Politie
Een 32-jarige man is vanmiddag op de A28 bij Staphorst aangehouden. Bij controle bleek hij een handelsvoorraad aan drugs in zijn auto te vervoeren. Ook reed hij onder invloed van drugs.
De bestuurder, zonder vaste woon- of verblijfplaats, sprong de agenten tussen Zwolle en Staphorst in het oog vanwege zijn 'opvallende' rijgedrag. Uit politiegegevens bleek dat de auto is gezien bij verdachte situaties, waarop de agenten besloten de wagen aan de kant te zetten.

Handelsvoorraad drugs

Toen het voertuig op de verkeerstechnische staat werd gecontroleerd, viel het oog van de agenten op een boterhamzakje met daarin meerdere wikkels. Bij verdere doorzoeking is een hele lading drugs gevonden.
Zo had de man 82 bolletjes heroïne, 37 bolletjes crack, 21 wikkels cocaïne, 27 zakjes hennep, een 'groot' blok heroïne en tien zakjes hasj in zijn auto liggen. Maar daar bleef het niet bij, er zijn ook vier methadonpillen, 49 erectiepillen, twee telefoons, vier simkaarten en een weegschaal gevonden. Alles is in beslag genomen.

Onder invloed

De bestuurder bleek ook zelf wat te hebben gebruikt. Uit een speekseltest bleek dat hij onder invloed van cocaïne en amfetamine was. Voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.